Anyu fut

Anyu fut

District Battle Run

#whyirunbudapest

2016. június 05. - Benes Bea

Nos, igen, most valóban arról lesz szó, hogy futottam 3 kört a szigeten...

Nekem a Margitsziget nem tartozik a kedvenc futóhelyeim közé, nem is járok sokat oda, bár az jó benne, hogy a rekortánon látom a kilométereket, így pontosan tudom a sebességem. De sokan vannak, főleg ha jó az idő, és nemcsak futók, de gyalogosok, turisták, a futópályán andalgók.

Viszont a jópofa közösségi futásokat, futóversenyeket szeretem, így egyértelmű volt, hogy vasárnap megnézem magamnak az adidas által szervezett District Battle Run II-t. Az elsőt kihagytam, már nem is tudom, miért, de most sikerült eljutnom. Vasárnapra amúgy is 14 km-t terveztem, a három szigetkör így tökéletesen illet ide.

Ez egy olyan verseny, ami nem a futók, hanem az általuk képviselt kerületek között zajlik. Regisztrálsz, kapsz egy chipet, megmondod, hogy melyik kerületnek futsz, és ennyi. Ha elég gyorsan érkezel, még pólót is kaphatsz. Nevezési díj nincs, viszont jó a szervezés, klassz a hangulat.

Én viszonylag korán kiérek, jut még póló is, és bár nem szoktam babonából az esemény futópólójában versenyezni, most mégis átveszem. Azt hiszen, adidas pólóm még nincs is... 

A rajt előtt van közös bemelegítés, meg fotózkodás a kerületedet ábrázoló kartonlappal, aztán pontban 10-kor elrajtol a tömegrajt.

Kb 300-an vagyunk, elképzelem, hogy fognak örülni a futók, amikor rázúdulunk a rekortánra... Viszonylag könnyen megússzuk, gyorsan kiderül, ki jött csak a pólóért, ajándékért, kinek nem fog menni az egy kör sem. Előzgetek, a gyerekekre figyelek, próbálok beállni egy kellemes 6-os tempóra, amit végig tartani tervezek. Ehhez találok is egy szimpatikus hátat, aki nyulaz nekem tudtán kívül. Az első kör elég eseménytelen, fejben nyűglődöm kicsit, hogy hogy fogok itt 3 kört menni, amikor utálok körözgetni.

A befutónál van egy kis kavarodás, hogy melyik szőnyegen is kell átfutnunk, ha továbbfutnánk, a hátitatyót is vissza kell utasítanom, mivel megyek még tovább. 

Közben a szimpatikus hátú futótárs felteszi a kérdést egy ismerősének, nincs-e biztostűje, mert a rajtszáma lobog. Nekem van négy, így egyet nekiadok, és már nyargalok is tovább. Kb másfél kilométer után utolér, beszélgetni kezdünk, és a következő majdnem két körön szépen átvisz. Jó a tempó, ugyanolyan ütemben frissítünk is, beszélgetünk, és még a meleg sem olyan zavaró. Néha csatlakoznak hozzánk páran egy-két szóra, de általában együtt tempózunk. Ő azt tervezi, végig megy, azaz a rendezvény végéig, vagyis 10-től 14 óráig. Remélem, sikerült neki, és sem a zápor, sem a meleg nem tett be!

Kissé színesíti a futást a hajó, amiről zene bömböl, és néha-néha egy-egy vezényszót kiabál valaki. Tippelünk, mi lehet ez, városnézés, bulihajó? Ahogy elfutunk mellette, kiderül, hogy más se normális: spiningelnek a fedélzeten, ehhez szól a zene, a vezényszavakat pedig az edző ordítja a mikrofonba. Gyorsan le is hagyjuk őket.

Én a harmadik kör végén szépen kiállok, chipet leadom, megkapom a hátizsákot, frissítek, kapunk vizet és banánt, és belehallgatok Kazi Tamás beszélgetésébe a színpadon. Egyelőre a kerületünk a 2., sajnos a végére Zugló beelőzött, de így is dobogósak vagyunk :) Gratulálok Angyalföld és Zugló futóinak!

Mindent összevetve ez egy klassz kis rendezvény volt, jó szervezéssel, kedves önkéntesekkel, zökkenőmentes regisztrációval még úgy is, hogy ingyenes volt. Öltöző, WC, ruhatár, regisztráció - minden rendben volt, és gyorsan haladtunk.

wp_20160605_13_47_41_pro.jpg

Remélem, lesz jövőre is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyufut.blog.hu/api/trackback/id/tr548781512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása