Anyu fut

Anyu fut

Szól a rádió

Boldogságos káosz a Vivicittán

2017. április 10. - Benes Bea

Nagyon régóta szeretnék már írni az AFE-ról, az Almodóvár Futó Egyletről. Csak nehéz róluk úgy írni, mert túl közel állnak hozzám, nem akarok sem érzelgős, sem elfogult lenni - de hogy személyes leszek, az biztos.

Van tehát egy online futóközösség, amelyben nők a tagok túlnyomó többségben. A pasik csak nagyon válogatva, korlátozottan csatlakozhatnak. Nem azért, mert nem szeretjük őket, hanem mert ez nem egy hagyományos csoport. Nem a távok, nem a percek számítanak, nem az eredményekkel motiváljuk egymást - bár azzal IS, ha valaki elerte a célját, vele örülünk, a fejlődésének, de a legfontosabb, hogy vele vagyunk az útján.

Ritkán találkozunk, alig-alig ismerjük egymást, legalábbis az elején. Vannak persze régi ismerősök, barátok, akik felbukkannak itt is, de ahogy nő a csoport, egyre több az ismeretlen arc, név. 

Aztán persze kialakul egy kemény mag, akik egy kicsit közelebb állnak egymáshoz, akik egy kicsit többször találkoznak offline, akik kicsit alakítják és mozgatják az eseményeket.

Nők, akikkel a világot a sarkaiból ki tudjuk fordítani. Mert amit a fejünkbe veszünk, megcsináljuk. Addig húzzuk, toljuk, emeljük és döntjük, amíg össze nem áll. És ha baj van, ha pánik van, ha becsap a mennykő, akkor is van rögtön kettő-három, aki ugrik, aki tudja, aki teszi.

Igazi KÖZÖSSÉG, annak minden erejével és méltőságával, ahol az elfogadás, a jószándék, a megértés, az odafordulás nem frázis, nem közhely, hanem nap nap után megélt valóság. Mindegy, hogy ki vagy, honnan jössz, mit cipelsz, itt látják benned a jót, az értéket, a nőt. És mindezt humorral, röhögve, néha sírva, a minket támogató férfiakkal közösen - nem legyőzve a másikat, hanem felértékelve. KÖZÖSSÉG, MÉLTÓSÁG.

No, és ezek a fantasztikus nők kitalálták, hogy legyen AFE rádió. Mert lesz sátor a BSI jóvoltából a Vivicittán, de az új helyszín miatt a túl sok programot nem tudunk kitalálni, megvalósítani, ez viszont milyen menő már, online adás a Tilos jóvoltából. És láss csodát, összeáll minden, pedig szombaton kiderül, nincs wifi, ami nélkül az online adás picit necces, de lesz, néhány órán belül megoldódik. És van adás, van zene, vannak témák és jófej beszélgetőtársak, és lehet fotózkodni meg szórólapozni, van kutya a szomszédból meg gyerek saját, és eszünk-iszunk közben, meg szurkolunk is, és az egész arról szól, hogy tök jó ITT és MOST és VELETEK.

Nekem külön öröm, hogy Era engem is felkér beszélgetni, és Baksa a párom, aki valahogy nagyon közel áll a szívemhez, és délután Miksával is beszélgetünk, arról, ami nekem nagyon fontos, a futásban is, naná, a jótékonyság, az odafordulás, az adás.

És van egy pont, amikor Era odajön, és ragyogva megkérdezi, hogy "ti felfogjátok, mit csinálunk mi itt?" Szerintem nem, mert akkor én például tutira megrémülnék, de itt valahogy ez is olyan természetes, egy folyamat része, naná, hogy van AFE rédió, naná, hogy kitaláltuk, megcsináltuk, ahogy körbefutottuk mi már a Balatont nem is egyszer, meg futottunk a menekült nőkért, meg ki tudja még, mi vár ránk?

A rádióműsor az AFE Rádió mixcloud csatornáján lesz elérhető hamarosan: 

 

Néhány kép tegnapról:

 

És hát hogy is zárhatnám máshogy ezt a napot, mint egy jó kis futással, mert ezt a nagy sok érzelmet csak el kellett vinni valahogy helyrerázni :)

wp_20170409_18_35_08_pro.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyufut.blog.hu/api/trackback/id/tr1912413975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása