Anyu fut

Anyu fut

Épüljön a porc

2016. május 13. - Benes Bea

Most már több, mint egy hónapja szedem a Cartinormot, a porcerősítőt, a múltkor meg is kérdezte a barátnőm, hogy érzem-e, ahogy épül a porc? Ezt aztán elképzeltük, hogyan is nézhet ki az „égjen a zsír” analógiájára, de nem, azt hiszem semmi ilyesmiről nincs szó :)

Nekem még nincs porckopásom, én épp azért is szedem a tablettákat, hogy ne is legyen. Mert azt mondják, ha fáj, akkor már késő. Aki pedig sportol, még ha hobbi szinten is, előbb-utóbb hozzányúl valamilyen táplálékkiegészítőhöz, étkezéssel nem tudsz mindent bevinni a szervezetedbe, amire szüksége van. A legjobb példa a magnézium szerintem, nekem tavaly minden hosszú (20 km feletti) futás után úgy beállt a vádlim, hogy ordítani tudtam volna (menni nem annyira), és csak a forró fürdő segített. Meg az, hogy elkezdtem nagy dózisban enni a magnéziumot.

A porcerősítőben az a jó, hogy kúraszerűen kell szedni, nem állandóan, ennek a tablettái ráadásul bár nagyok, könnyen lenyelhetőek.

A porc építéséhez elengedhetetlen a glükozamin és a kondroitin van benne – persze ezt nem szó szerint kell érteni, nem építi vissza az elkopott porcot, abban segít, hogy az érintett üvegporcnál serkenti a rostos porc képződését, mely ugyan gyengébb teherbírású, mint az üvegporc, de a kopással kialakult hiányt időlegesen pótolni tudja.

Ráadásul nemcsak a porcra, de a csontokra, izmokra is hat, amely komplex segítséget nyújthat porckopás és csontritkulás esetén. Amire egy nőnek amúgy is jó esélye van, vagy legalábbis nagyobb, mint a férfiaknak. Erre jó a kalcium és a D vitamin együttes szedése, a D vitaminnak további jótékony hatásai is vannak, mint például az immunerősítés.

A Cartinormban ezen kívül van még króm, ami a vércukorszint megtartásában segít, vagyis végső soron a normális testsúly megtartásában.

Merthogy a porckopás és a fenti egyéb finomságok kialakulásának kockázatát az életkor mellett növeli az elhízás is. Az öregedés ellen nincs mit tenni, a hízás ellen azért még szerencsére van ;)

Szóval szedem lelkesen a cuccot, és az a jó szerintem, hogy nem érzek semmit, pedig aztán kapja a térdem is szépen a terhelést, hegyen-völgyön, fölfelé-lefelé, lépcsőn, betonon. Muszáj, hogy működjenek, így hát vigyázok is rájuk rendesen :)

 A porckopásról további infokat ide kattintva találtok. cartinorm_60db_bal_rgb.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyufut.blog.hu/api/trackback/id/tr78712948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása